Carl Anton Trygg

Alla inlägg den 22 februari 2013

Av Anton Trygg - 22 februari 2013 23:15

Weinstock Sänkte Djurgården


2013-02-22

Örebro vinner en mycket bra och sevärd match över Djurgården med 4-2. Marcus Weinstock var superhet och stod för 2 läckra mål denna afton.


Period 1


Redan efter ett fåtal sekunder är Örebro mycket nära att göra matchens första mål, då Henrik Löwdahl får en bra chans framför Pickard i bortamålet. Bra fart på båda lagen inledningsvis, det märks att matchen och poängen i kväll betyder oerhört mycket. 4.43 in på perioden får Conny Strömberg till ett bra handledsskott som är nära att resultera. Djurgårdens stjärn-målvakt Pickard är snabbt uppe med plocken och klarar.

Efter 8 minuters spel ger Djurgården helt oprovocerat bort pucken till Gråhns, som blir helt fri men skjuter över. Matchens klart farligaste målchans så här långt. Örebro fortsätter att snurra friskt i anfallszon och radar upp målchanser, men skotten allt som oftast över eller mitt på Pickard. Örebro visar upp en spelglädje som man inte sett under lagets två senaste matcher. Efter 9.48 kommer matchens första utvisning, som drabbar Djurgården. Örebro tar ledningen med 1-0 i efterföljande powerplayspel. Marcus Weinstock gör återigen ett solomål och sprätter in hemmaledningen. Weinstock tar pucken på rödlinjen och åker igenom hela Djurgårdslaget, mycket snyggt. Assist av Robin Gartner.

Tiden 12.01 får gästerna sitt första powerplay, då Mitell blir utvisad. Djurgården radar upp backskott, men Tim Sandberg och Örebro håller undan. Direkt Örebro blir fulltaligt smäller Djurgården in kvitteringen till 1-1. Målskytt för Stockholmarna, Christian Eklund. Tid för målet 14.06 Djurgården får i periodens sista minut spela powerplay, 4 mot 3. Örebro klarar ut och en mycket rolig och sevärd period slutar oavgjort.


Skott: 13-6


Period 2


Djurgården får starta mittenakten i powerplay och det dröjer bara 41 sekunder innan bortalaget är i ledning. 1-2 målet görs av Kristofer Ottosson. Hemmalaget fortsätter att få utvisningar, efter 1.34 är det Stefan Gråhns tur att besöka botbänken. Djurgården är mycket skickliga i powerplay, men Örebro klarar av sitt boxplay på ett bra sätt.

Örebro får efter 5.01 en ny chans i powerplay. Örebro förmår inte att skapa någonting, Djurgården reder mycket enkelt ut. Djurgården lyfter upp sitt spel mer och mer och är mycket nära ytterligare mål. Efter 11.02 kommer Örebros mycket viktiga kvittering till 2-2. Jonas Karlsson petar in en retur, assister av Enström och Kåberg. Ett mycket viktigt mål för Örebro, då Djurgården hade tagit över matchen mer och mer.

Mycket gruff matchen igenom, märks tydligt på spelarna hur viktig denna match är. Örebro får periodens sista 44 sekunder spela i powerplay. Örebro hinner med att skapa en bra chans, men perioden slutar 1-1.


Skott: 5-8


Period 3


Örebro har bra tryck i starten på sista perioden och skapar en del oreda i Djurgårdsförsvaret. Efter 6.50 får Örebro en gyllene chans att ta ledningen, då Djurgården drabbas av en utvisning. Tomas Enström jobbar till sig ett friläge och blir neddragen, Örebro får chansen att spela med två man mer på isen i 1.03 Henrik Löwdahl slår in pucken på tennis i mål, men domaren vill ringa på målet för att se om det var hög klubba på Löwdahl. Av reprisbilderna i Behrn arena är det mycket hårfint om det ska vara mål eller inte. Huvuddomare Mikael Andersson står länge kvar och tittar på reprisen, innan han kommer ut och förkunnar att Örebro har tagit ledningen med 3-2. Tid för målet 7.59, assister av Mitell och Strömberg.

Efter 12.21 får Djurgården ett powerplay, sedan Robin Gartner tvingats haka sin motspelare. Örebro gör ett mycket bra boxplay och klarar utan några bekymmer alls av att freda sitt mål. Tiden 16.48 drabbas Örebro av en ny utvisning, denna gång på Marcus Weinstock. Djurgården får ett gyllene läge att kvittera. Djurgården drar på sig en mycket klantig utvisning, och spel 4 mot 4. Tiden 18.55 kommer Stefan Gråhns helt fri med Pickard men blir nerdragen. Domare Andersson tilldömer ett straffslag till Örebro. Glödheta Marcus Weinstock får förtroendet och gör inget misstag. 4-2 till hemmalaget ett faktum, Weinstock prickskjuter in straffen förbi Pickard.


Skott: 13-9. Totalt: 31-23. Publik: 4592.


Örebro gör en mycket mycket bra match och vinner med 4-2. I kväll förtjänar hela Örebrolaget beröm. Men mannen för kvällen var ändå Marcus Weinstock, som står för 2 mål. Örebros första seger över Djurgården denna säsong är ett faktum.

Av Anton Trygg - 22 februari 2013 22:54

Hej alla ishockey intresserade! Nu vann äntligen ÖREBRO HK mot skräplaget DJURGÅRDENS IF med 4-2 hemma i Behrn Arena i Örebro. Det var skönt att ÖREBRO HK vann mot dåliga laget DJURGÅRDENS IF. Och tog hem tre viktiga poäng i Örebro. Jag såg på matchen mellan
Örebro - Djurgården på kanal 10 nu på kvällen. Det var en bra match som Örebro gjorde. Grattis till segern ÖREBRO HK. Nu vinner ÖREBRO HK på tisdag också mot dåliga laget LEKSANDS IF. Nästa match är på tisdag den 26/2 borta mot LEKSANDS IF i Tegera Arena i Leksand. Den matchen ska jag på med Dan Christiansson. Det ska bli riktig kul. Tack för mig alla hockey-vänner.
/Anton

Av Anton Trygg - 22 februari 2013 15:06

Hej på er alla där ute!
Nu blir jag galen igen. Ni vet säkert vad jag gör. Jag tittar bara på tv tv tv. Vad ska man göra? Men ikväll blir det roligt. Då ska jag titta på tv i mitt rum på kanal 10. Då är det hockey
Örebro - Djurgården. jag säger lycka till ikväll ÖREBRO HK hemma i Behrn Arena i Örebro. Ha en bra fredag och ha en jätte bra sportlov på er alla i Ludvika när ni har ett hela vecka framför er.
/Anton <3

Av Anton Trygg - 22 februari 2013 11:58

Hej! Gud vad länge jag sov idag. Men nu ska jag gå upp och äta frukost. Sen får man se vad denna dag erbjuder. Ha en bra fredag på er alla vänner. Det ska jag försöka och ha iallafall. /Anton <3

Presentation


Hej! Jag heter Anton Trygg och kommer från Ludvika i Dalarnas län men bor också i Örebro. Här på bloggen kommer jag och skriva om allt möjligt. Hälsningar från Anton

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards