Carl Anton Trygg

Alla inlägg den 16 februari 2013

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 23:34

Resultat: Djurgården närmar sig toppen

Foto: Anders Sättermann, Pic-Agency
Fyran Djurgården besegrade trean Karlskoga med 4-0 och nu skiljer det bara en poäng mellan lagen. Notiser från alla matcher.

Örebro - Mora 1-0

Örebro är tillbaka på vinnarspåret igen. Laget, som förlorade senast efter att innan dess registrerat åtta raka vinster, besegrade nämligen Mora med 1-0.

Marcus Weinstock sköt matchens enda mål i mitten av den sista perioden. I hemmamålet startade Tim Sandberg för första gången sedan 9 januari, och höll nollan efter att ha motat 25 skott.

Örebro stärkte därmed sjätteplatsen i tabellen.

Det är dock dystert för serienian Mora. Förlusten var lagets femte raka och avståndet upp till sjundeplatsen ökade till sex poäng eftersom Oskarshamn vann.

Matchstatistik

Leksand - Oskarshamn 3-4 (straffar)

Leksand, som redan är klara för Kvalserien, fick se sin segersvit brytas mot Oskarshamn. Efter tio raka vinster blev det nämligen en strafförlust.

Leksand ledde med 3-1, men Oskarshamn kom tillbaka och med bara två och en halv minut kvar att spela så kvitterade backen Dave Lindarv till 3-3. Det tog matchen till övertid och straffar där Maxim Matushkin till slut blev matchvinnare.

Oskarshamn skapade därmed mer luft i kampen om PlayOff-platserna. Smålänningarna är sjua i sammandraget och har nu sex poäng ner till jagande Malmö och Mora.

Matchstatistik

Karlskoga - Djurgården 0-4

Djurgården tog chansen att haka på i kampen om direktplatserna till kvalserien. Laget besegrade Karlskoga med 4-0 och är nu bara en poäng efter värmlänningarna på tredjeplatsen med fem matcher kvar att spela.

Chet Pickard i Djurgårdens mål motade totalt 34 skott när han höll nollan och offensivt stod Dustin Johner ut med dubbla mål. Även Mattias Guter och David Lidström nätade.

Formstarka Djurgården har därmed plockat poäng i nio raka matcher.

Karlskoga, där Joel Gistedt var tillbaka i målet efter två matchers sjukdomsfrånvaro, åkte på tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.

Matchstatistik

Karlskrona - Södertälje 1-2 (straffar)

Nu är det helt klart - Karlskrona får spela i kvalserien till HockeyAllsvenskan efter grundserien. Efter förlusten mot Södertälje har laget 16 poäng upp till fast mark med bara 15 poäng kvar att spela om.

Lucas Wallmark gav KHK ledningen i början av den första perioden men Robert Carlsson kvitterade för SSK mitt i matchen. Inga fler mål föll under ordinarie tid eller i förläningen, och matchen fick avgöras på straffar där Fredric Andersson avgjorde för gästerna.

Serietvåan Södertälje bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit på bortaplan.

Matchstatistik

Jonas Gustavsson
2013-02-16 19:01

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 22:32

Här får ni lite bilder från Örebro hockey hemsida!

     

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 22:13

Sandberg nollade Mora

                   

2013-02-16


Örebro besegrade Mora med 1-0 efter en fin soloprestation av Marcus Weinstock och befäste därmed sjätteplatsen i tabellen. Tim Sandberg storspelde i målet och blev tillsammans med Weinstock matchvinnare.


Peter och "Mozart" valde idag att låta Tim Sandberg vakta målet för första gången sedan förlustmatchen mot Djurgården den nionde januari. Tim tackade för förtroendet och stod för en storartad insats.


Period 1

Örebro fick en trevande inledning på matchen där Mora tilläts föra spelet. Men efter ett par minuter arbetade sig hemmalaget in i matchen. Det var dock Mora som var närmast att ta ledningen, men Sandbergs vänsta stolpe räddade Örebro.

Efter 7.05 åkte Conny Strömberg på en billig utvisning och Mora fick chansen att spela matchens första powerplay. Örebro klarade av det numerära underläget tämligen enkelt. Efter utvisningen böljade spelet fram och tillbaka, men inget av lagen lyckades vaska fram någon riktigt het målchans.

12.56 in i den första perioden fick Örebro sitt första powerplay för dagen, men inte heller Örebro kunde utnyttja det numerära överläget. Istället fick gästerna ett nytt försök då Johan Adolfsson tre minuter senare åkte ut två minuter för armbågstackling. Moras Johan Alcén fick näst intill fritt fram i det följande powerplayet, Tim Sandberg stod dock ivägen och gjorde en fick plockhandsräddning.


Skott: 1-8

Period 2

Tidigt i den andra perioden fick Örebro två nya möjligheter i numerärt överläge, men inte heller de här gångerna lyckades laget utnyttja chansen. Thomas Enström var dock nära att ge hemmalaget ledningen då han mitt emellan de båda utvisningarna sköt ett skott som tog en märklig båge över Daniel Hansen i Moramålet och träffade ribban.


Halvvägs in i mellanakten fick Henrik Löwdal ett bra läge att spräcka nolln efter en mycket fin framspelning av Conny Strömberg, som befann sig bakom målet, men kaptenens avslut gick strax utanför. I bytet efter var det än närmre en hemmaledning. Den här gången var det Marcus Weinstock som fick läget då Christopher Fish spelade fram. Weinstock styrde pucken mellan benen på Hansen, som tillslut ändå lyckades rädda.


Skott: 11-12

Period 3

Örebro inledde den tredje perioden i spel tre-mot-fem efter två sena utvisningar i mittperioden. Redan 15 sekunder in i perioden sköt Tobias Ericsson ett hårt slagskott som träffade stolpen, samma stolpe som även räddade Örebro i början av den första perioden.

8.16 in i den avslutande perioden spräckte Marcus Weinstock nollan då han gjorde 1-0. Weinstock, som fick pucken av Robin Gartner i mittzonen, kom ensam med en Moraspelare och vände fullkomligt ut och in på försvararen innan han avslutade, ett riktigt klassmål.


Foto: Michael Vallin

Örebro fick kraft och energi av ledningsmålet och tog över det mesta av spelet. Christopher Fish var nära att öka på ledningen två minuter efter målet, men Linköpingslånet sköt strax utanför.

Örebro bevakade ledningen bra i slutet av matchen, Mora tilläts inte komma till några farligheter utan istället hölls spelet mestadels i Morazonen. Med drygt en halvminut kvar att spela drabbades Örebro av en utvisning samtidigt som Mora tog ut målvakten. Örebro fick alltså avsluta matchen i spel fyra-mot-sex. Men Sandberg och försvaret lyckades hålla undan och freda målet.


Skott: 5-5 Totalt: 17-25 Publik: 3347

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 21:36

Den som gjorde mål för ÖREBRO HK var 20 - Marcus Weinstock gjorde 1-0.

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 21:32

Nästa hemmamatch

Örebro – Djurgården

fredag 22 februari 19:00

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 21:29

Senaste matchen

Örebro – Mora

1-0 (0-0, 0-0, 1-0) Publik: 3347

Av Anton Trygg - 16 februari 2013 21:19

Hej alla ishockey intresserade!
I eftermiddag/kvällen vann ÖREBRO HK på hemmaplan i Behrn arena i Örebro med
1-0 mot skräplaget MORA IK och nollade ÖREBRO HK dåliga MORA IK. Nästa match är borta mot IK OSKARSHAMN  på onsdag. Och då ska ÖREBRO HK vinna och få hem tre sköna poäng till Örebro. Det var inte bra av ÖREBRO HK och inte vinna mot SÖDERTÄLJE SK i torsdag skulle ha vunnit i torsdag. Då hade ÖREBRO vunnit sin tionde raka segern. Men bra ta ny tag och vinna dom matcherna som är kvar. Lycka till ÖREBRO HK på onsdag på bortaplan mot IK OSKARSHAMN. Lycka till ni är bäst ÖREBRO HK. Ha en bra kväll/natt på er alla hockey-vänner. /Anton

 

Presentation


Hej! Jag heter Anton Trygg och kommer från Ludvika i Dalarnas län men bor också i Örebro. Här på bloggen kommer jag och skriva om allt möjligt. Hälsningar från Anton

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards